miércoles, 8 de diciembre de 2010

Llapis

El llapis és una de les altres opcions que ens dóna l'Scratch.






I, com en la resta d'opcions, quan hi cliques a sobre t'apareixen una sèrie de pestanyes amb les quals podràs experimentar sobre els colors del llapis, la seva mida, la intensitat...






Per a fer funcionar aquesta opció és necessari utilitzar les altres, ja que sinó l'operació és impossible. En aquest cas barrejaré aspectes del moviment i del llapis.
La pestanya baixa el llapis fa que es traci una línia contínua i juntament amb la de puja el llapis podem aconseguir una línia discontínua.








Una altre de les moltes coses que pots fer és traçar un cercle, intercalant pestanyes de moviment, control i llapis. 





El llapis no té perquè ser sempre del mateix color, per canviar-lo hem d'anar a la pestanya fixa el color del llapis i escollir el color que volem. Hi ha 200 colors diferents per triar.


Ja que estem en el tema dels colors farem alguna prova amb aquesta pestanya. Traçarem una línia recte que començarà amb el color rosa i, al quant el rat-penat hagi fet 80 passos, canviarà a color lila. 




També es poden fer coses més complicades com multiplicar l'animació. Per a fer-ho són imprescindibles tant les pestanyes neteja i estampa del llapis, com la de repeteix del control ja que amb aquesta decideixes quants dobles vols.



Ja us he mostrat moltes de les coses que es poden fer amb l'opció del llapis, però encara en queden moltes més per descobrir, i us animo a fer-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario